Creu Roja Girona repartirà més de 214 mil quilos d'aliments a 17 mil persones

 
Creu Roja distribueix més de 210.000 quilos d’aliments a la província de Girona.
 
 
Creu Roja distribuirà 214.592.71 de quilos d'aliments entre persones vulnerables dins la 1a fase del Programa 2017 d'Ajuda Alimentària. Aquest Programa, cofinançat en un 85% pel Fons d'Ajuda Europea per a les Persones més Desafavorides (FEAD) i en un 15% pel pressupost nacional, inclou la distribució total de 84 milions de quilos d'aliments a tot l’estat Espanyol.
 
La distribució dels aliments la duen a terme Creu Roja i la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL), un 50% cada entitat. La Creu Roja Girona distribuirà els aliments entre 33 organitzacions associades de repartiment, que els faran arribar a les persones més desfavorides, de manera que aquestes puguin preparar fàcilment un menjar complet per a una persona o per a una família amb diversos membres, inclosos nadons, en total 17.193 beneficiaris.
 
Els aliments són de caràcter bàsic, poc peribles, de fàcil transport i emmagatzematge. La "cistella d'aliments" inclou arròs, cigrons cuits, llet, tonyina en conserva, pasta alimentària, tomàquet fregit, crema de verdures deshidratades, galetes, mongetes tendres en conserva, fruita en conserva en almívar lleuger, cacau soluble, potets infantils de fruita i de pollastre, cereals infantils, llet de continuació en pols, oli d'oliva i conserva de sardina en oli vegetal. Es tracta d'aliments especialment nutritius, que contribuiran a satisfer les necessitats de persones adultes i, de manera especial, dels menors. Aquesta cistella ha estat elaborada amb la col·laboració de la Federació de Bancs d'Aliments, Creu Roja i d'experts en nutrició dels ministeris.