Cap de setmana en honor a la Verge del Carme, patrona de la gent de mar

Palamós, l'Estartit i Sant Feliu de Guíxols celebraran aquest cap de setmana la festivitat de la Mare de Déu del Carme, patrona dels pescadors i dels mariners.
 
This text will be replaced
Intervé: Joan Brull, pescador
 
Palamós comença aquest mateix divendres amb una projecció d'imatges inèdites de l'antiga subhasta cantada del peix i les peixateries velles que tindrà lloc al Museu de la Pesca.
 
El dissabte s'inaugurarà una exposició de treballs manuals i artesania realitzada per dones de pescadors de Palamós i a la nit l'esplanada de la llotja acollirà el gran ball de revetlla.
El diumenge serà el dia central de la festivitat. A les 12h s'iniciarà la missa solemne en honor a la patrona i tot seguit com és tradició, es durà a terme la processó que conduirà la imatge de la Verge fins al port pesquer. Aquest any, serà l'embarcació La Puntaire l'encarregada de dur la Verge.  
 
En el cas de l'Estartit la festivitat se celebrarà majoritàriament el diumenge, amb una missa solemne al matí i Sardanes a càrrec de la Cobla Foment del Montgrí 
 
Sant Feliu de Guíxols també s'unirà a aquesta festivitat. Ho celebrarà amb una agenda plena d'activitats en què hi destaquen concursos, la processó i una sardinada popular als Jardins de Juli Garreta. El mateix dia també tindran lloc les havaneres a la platja de la Badia.
 
Davant la forta previsió de Tramuntana, Begur serà l'únic municipi que no celebrarà la festa com cada any el dia 16 de juliol. Segons els organitzadors de la jornada es preveu que ho celebraran el proper dissabte 22 de juliol.