S'avança una collita de Poma de Girona amb lleugerament menys producció però un preu més alt

Aquesta és la primera poma de la temporada, si més no simbòlica. La collita d'enguany s'avança entre 2 i 5 dies depenent de la zona i disminueix un imperceptible 2%, la qual cosa permet afirmar que es manté estable respecte anys anteriors. 

This text will be replaced

Intervé: Narcís Frigola, President de Poma de Girona

Poma de Girona ha fet l'acte de presentació de la nova collita que es preveu que arribi a les 79.530 tones de pomes i un augment del preu que reben els productors de 10 cèntims respecte l'any anterior.  La campanya ha començat amb les varietats més primerenques com la Gala i s'acabarà amb la Pink Lady. 

Climatologia, gelades i pedregades

Aquestes xifres han estat afectades per una primavera molt seca però un juliol amb boires i nits fresques i humides que han accelerat la floració i maduració de la poma. Les pedregades de finals de juny i les gelades de finals d'abril han tingut una afectació menor i molt localitzada puntualment. 

Pel que fa a la producció, des del sector admeten que el gran repte és arribar al públic de proximitat. Lamenten que encara la majoria de producció que es troba als supermercats vingui de fora.  Entre el 15 i el 20% de la producció es ven a Catalunya, el 30% s'exporta fora de l'Estat Espanyol i la resta es ven al mercat interior. 

1700 hectàrees i una vuitantena de productors

Les tres grans empreses que agrupen els camps de Poma de Girona representen 1700 hectàrees i una vuitantena de productors. Enguany ha augmentat la superfície dedicada a la poma en un 5%, unes 120 hectàrees. 
 
L'acte de presentació de la campanya d'enguany ha comptat amb al presència de la cantant torroellenca Cèlia Pallí.