Girona és la segona província de l'Estat amb més turistes per habitant

Les Comarques Gironines van superar l'any passat els 5 milions de turistes per primer cop a la seva història. Un rècord que visualitza el sector com un puntal econòmic de la regió però que també fa plantejar si hi caben més turistes a la zona. Interpretacions a banda, la fredor de les dades pures i dures, situen la Província de Girona com la segona que més turistes rep per habitant de tot l'Estat Espanyol, només superada per les Illes Balears i empatada per Las Palmas
This text will be replaced
 
El País ha situat sobre aquest mapa les dades recollides per l'Institut Nacional Espanyol d'Estadística.  Segons aquestes xifres la demarcació de Girona rep durant l'any 7'5 turistes per cada habitant. Una xifra que només supera les Illles Balears amb 10 turistes i mig per habitant i que empata Las Palmas.
 
Per darrere Girona hi ha Huesca (5,8) i Tenerife (5,3). Barcelona i Madrid són en nombres absoluts i per aquest ordre les províncies que reben més turistes, més de 12 milions, però proporcionalment als seus habitants queden lluny de les regions amb més visitants per veïns empadronats. Situant-se respectivament en 2,30 i 1,90.  A l'altra banda de la balança hi ha Ciudad Real (0,9 turistes per habitant), Badajoz, Múrcia i Jaén amb 1. 

Girona, líder en càmpings

El turisme a les Comarques Gironines està en gran part sustentat pels càmpings. La regió és la que més campistes rep de tot l'Estat Espanyol en nombres absoluts, 1.269.000, per davant de Tarragona, Barcelona i Alacant.
 
Pel que fa als altres tipus d'allotjaments, la demarcació sempre es situa al top-ten.  Al rànquing d'Hotels és la vuitena província asmb 3.736.000 allotjats per darrere de Barcelona, Madrid, Balears, Las Palmas, Málaga, Alacant i Tenerife.  Al rànging d'allotjaments rurals és la quarta província amb 151.000 allotjats per darrer de Balears, Astúries i Cantabria. I en apartaments turístics és la sisena amb 354.000 allotjats per darrere de Las Palmas, Balears, Santa Cruz de Tenerife, Málaga, Alacant i Madrid. 

Plena ocupació a l'agost

Enguany la Costa Brava preveu una altra temporada rècord amb l'agost com a més puntal fregant el 100% d'ocupació.