El mal temps desllueix el cap de setmana llarg de la Diada a la Costa Brava

Si la festivitat de la Diada permet un cap de setmana llarg com el d'enguany és habitual que a la Costa Brava aquesta sigui la darrera gran cita turística de la temporada. No obstant, les previsions meteorològiques no s'han equivocat i això ha fet que els carrers, establiments i, sobretot, les platges no presentessin el ple d'altres anys.
 
This text will be replaced
 
Ambients enrarits, com aquest de Platja d'Aro, amb poca afluència de gent a les seves vies i barreges d'indumentàries estiuenques amb dessuadores, impermeables o paraigües a punt de ser oberts han estat les imatges més recurrents al llarg de la Costa Brava centre. Les prediccions pel dissabte s'han complert i el dia ha estat marcat per un cel gris amb pluges moderades anant i venint constantment. El mal temps, mentrestant, donarà treva el diumenge i el dilluns tot i que els núvols no deixaran de fer acte de presència. 
 
En definitiva, un cap de setmana que no s'ajusta al millor dels esperats per comerciants i gent de l'hostaleria. El fet que la Diada caigui en dilluns, a més, ha allargat el cap de setmana però no ha ofert dies de pont. Des de fa uns anys, amb el procés soberanista com a tema central de l'agenda de molts catalans, l'11 de setembre en si mateix no garanteix grans xifres de visitants, i és que molts d'ells es desplacen a Barcelona per passar-hi el dia amb motiu de les diverses movilitzacions independetistes organitzades. 
 
Sigui com sigui, al Baix Empordà en concret, més enllà dels negocis també han vist afectada la seva activitat importants celebracions de cloenda de l'estiu, com la Fira d'Indians de Begur o la Festa Major de Castell d'Aro. Tot i que la festa no ha cessat, alguns dels actes programatss s'han hagut de redefinir o suspendre.