L'alcalde de Verges estripa l'advertiment del Tribunal Constitucional

Més de 500 persones han participat per vuitena vegada consecutiva a l’encesa de l’Estelada d’espelmes a Verges. L’any 2010 durant la revetlla de la Diada de Catalunya va començar una aventura que ja s’ha convertit en tradició.

Aquesta iniciativa que va iniciar-se a Verges per primera vegada, s’ha anat repetint arreu del territori del Països Catalans. Enguany ha estat un èxit de participació i l’Estelada s’ha fet amb més de 3000 espelmes.

Durant l’acte, es va llegir el manifest que l’ANC va proposar  per a l’ocasió. L’alcalde, Ignasi Sabater (Junts fem Poble-CUP), va aprofitar el seu parlament per manifestar l’acord del Ple, aprovat per unanimitat, on es posa l’Ajuntament a disposició absoluta del Referèndum de l’1 d’octubre,  recolzant la llei i cedint els espais electorals habituals.

De la mateixa manera va declarar que, com tots els alcaldes dels ajuntaments catalans que han manifestat que donen suport al Referèndum, ha rebut l’advertiment del Tribunal Constitucional. La seva resposta va ser contundent dient que “és l’hora del poble, l’hora de ser valents i de trencar amb el règim”. Per escenificar-ho, va estripar públicament el document rebut pel TC.