12.299 alumnes d'infantil i primària comencen el curs al Baix Empordà

Punt i final a aquestes imatges de calma i tranquil·litat a les escoles. Els centres d'infantil i primària han obert les portes aquest dimarts i el rebombori habitual del curs s'ha apoderat d'aules, passadissos i patis. Al Baix Empordà han trepitjat els col·legis 3.619 alumnes d'educació infantil i 8.680 de primària. Amb 571 grups, la mitjana és de 21,5 alumnes per classe. Els nous alumnes de P3 són 1.150, 27 menys que fa un any. 
 
 
Encara que ara comenci l'activitat docent els mestres ja fa dies que planifiquen l'inici del curs 2017/18 i no només es fa feina a nivell acadèmic. Les escoles es marquen objectius per tot l'any, i la convivència en el dia a dia és bàsica.
 
La il·lusió del primer dia d'escola no és només cosa de mestres i treballadors dels centres sinó que, en general, els mateixos nens trepitgen les classes amb més ganes que mai. Tot i que gairebé tres mesos de vacances sempre són benvinguts, les ganes de retrobar-se amb els amics també pesen. Qui sí que agraeix una data com aquesta són els pares, que han hagut de fer mans i mànigues al llarg de l'estiu amb les agendes i que ara recuperen certes rutines familiars. 
 
Mentre que a les escoles d'infantil i primària ja tenen les portes obertes els instituts s'esperen al dijous 14 de setembre. Entre infantil, primària, ESO, batxillerat i cicles al Baix Empordà hi haurà 17.497 alumnes en total, 1.602 menys que el curs passat. La tendència a la baixa s'allunya de l'estabilitat a nivell de comarques gironines. El total de la demarcació, amb 120.598 estudiants, és de 15 alumnes més que l'any passat.