Tots els alcaldes del Baix Empordà estan citats a declarar per donar suport al referèndum

El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, ha enviat avui una ordre demanant als fiscals en cap de les províncies de Catalunya que citin a declarar els més de 700 alcaldes que cediran locals per celebrar l'1-O. Al Baix Empordà tots els alcaldes han anunciat el seu suport a al referèndum del diumenge 1 d'octubre.

De fet segons dades de l'AMI, només 6 alcaldes de la comarca no haurien signat però es tracta dels ajuntaments que no estan addherits a l'Associació de Municipis Independents. Aquests però ja han fet públic que posaran a disposició els locals per les votacions del referèndum. Es tracta dels alcaldes d'Ullà (PSC), Foixà (PDeCAT), Ultramort (PDeCAT), Serrà de Daró (PDeCAT), Garrigoles (IdG-CP-PSC) i Fontanilles (PDeCAT). 

Maza ha advertit als Mossos d'Esquadra que han de detenir els alcaldes que no es presentin a declarar. Des de la CUP ja han anunciat que els seus alcaldes no aniran a declarar, en el cas del Baix Empordà hi ha l'alcalde de Verges. Ignasi Sabater.

La Fiscalia reclama que els alcaldes declarin com a investigats per la seva 'cooperació' en l'organització del referèndum. També aquest dimecres s'ha ordenat a les policies locals catalanes que actuin en qualsevol actuació dirigida a l'organització del referèndum. Les policies locals hauran d'elaborar un informe i remetre'l  'amb caràcter urgent' a la fiscalia territorial competent i als Mossos.

Avui a tres quarts de sis de la tarda els presidents de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch i de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, faran una declaració conjunta davant la petició per part de la Fiscalia de citar com a investigats als alcaldes i alcaldesses que donen suport al referèndum.