La natura serà la protagonista de les Jornades Europees de Patrimoni

La natura del nostre entorn més proper serà la protagonista de les diferents activitats que es portaran a terme aquest cap de setmana emmarcades en les Jornades Europees de Patrimoni. 
This text will be replaced
Sota el lema 'Patrimoni i natura: un paisatge de possibilitats' les jornades d'enguany pretenen posar en relleu els valors patrimonials incorporats a la natura, la importància del medi ambint sobre els estils de vida de les persones i la influència que té sobre el benestar i el creixement socioeconòmic de les comunitats.
 
Diferents espais relacionats amb la natura com poden ser els camins de ronda litorals seran els espais que prendran total protagonisme durant la celebració de les jornades. Palamós i Platja d'Aro ofereixen la possibilitat de fer una visita guiada pel camí de ronda litoral. A Calonge i Sant Antoni, per la seva banda, les jornades tindran com a temàtica central la troballa de bronzes visigots a l'obrir el 1897 l'actual carretera de Palamós a Sant Feliu i fins a Santa Coloma de Farners. Una manera de fer una mirada al passat per entendre com van canviar les comunicacions a la zona amb la construcció d'aquesta via.
 
La Bisbal i Sant Feliu acostaran el patrimoni natural als ciutadans amb diverses propostes. Des del Terracotta Museu s'ha programat una cuita als forns de rajoler de les Gavarres i una visita comentada a la terrera de Can Revetlla a Cruïlles. I a Sant Feliu es farà un taller per aprendre a fer xarop a base de saüc i conviden a una conferència sobre els camons de ronda i una ruta guiada per conèixer el patrimoni.
 
Aquestes activitats serien un clar exemple de com el Baix Empordà converteix les jornades europees del proper cap de setmana en una festa del patrimoni.