Octubre amb una aigua de mar amb temperatures d'agost

És octubre però si fossim un peix pensaríem que és agost. La temperatura de l'aigua de mar segueix més alta de l'habitual i supera els 23 graus en superfície. Unes dades que suposen la xifra més alta en 45 anys i que superen el rècord de 1990. 
This text will be replaced
 
 
Aquesta anomalia respecte la mitjana habitual en aquesta època de l'any no és nova i s'ha repetit des de l'abril, exceptuant pocs dies d'agost.  "I això afecta a la fauna fins al punt que el juny  va començar a créixer una alga a la roca que és com una espècie de moc", ha explicat Fran Gómez, de Piscis Diving. 
 
Una altra conseqüència de l'augment de la tempertaura de l'aigua, similar amb el que passa amb el canvi climàtic en superfície, és la desaparició de les estacions i dels matisos meteorològics. 
 
L'arribada d'espècies invasores és un altre de les conseqüències del canvi climàtic. L'obertura del Canal de Suez va portar a moltes espècies a entrar al Mediterrani i a mesura que ha anat pujant la temperatura han anat colonitzant nous territoris. També espècies més pròpies del nord d'Àfrica que comencen a trobar-se a gust a la mediterrània nord. 
 
L'anomalia de temperatura que s'arrossega des de fa mesos s'explica per una banda perquè ha fet més calor de l'habitual i per l'altra perquè no hi ha hagut ventades importants que ajudessin a barrejar l'aigua de superfície i la més profunda.