Peratallada torna a l'Edat Mitjana

Si Peratallada té alguna cita a l'agenda remarcada en majúscules aquesta és, sense cap mena de dubte, la Fira Medieval que aquest cap de setmana ha arribat a la seva 23a edició i que omple a vessar els carrers d'aquest petit poble ple d'encant mitjaval.
 
This text will be replaced
Marta Xicot, Regidora de Turisme i Cultura de Forallac
 
Més d'una cinquantena de parades i un programa d'activitats ple de demostracions, xerrades i tallers per a tots els públics han dinamitzat una de les fires amb més reconeixement entre les del seu tipus. Per tal de que això sigui possible hi ha dues claus:  per una banda, l'acurada selecció dels firaires, que han de demostrar que la seva parada té cabuda dins del marc de la temàtica medieval; per l'altra la innovació constant, sobretot pel que fa a donar valor al patrimoni de la població.
 
Enguany s'ha fet especial insitència en els tallers relacionats amb oficis artesans, com aquests de ferrer i ceramista, o el de cisteller. També s'ha innovat amb la creació d'un campament a la zona del Teatret en el que es volia recrear de forma realista la vida medieval amb exposicions d'armadures, demostracions de com es cuinava a l'època o activitats com tir amb arc.