Tot a punt per la 8a cuita tradicional de rajoles a Sant Climent de Peralta

Per mantenir viva la seva tradició rajolera, Sant Climent de Peralta, a Forallac, enceta aquest cap de setmana la 8a Cuita als Forns de Rajoler de Les Gavarres. Es tracta d'una activitat que es celebra cada dos anys a la rajoleria de Can Frigola per recordar el passat rajoler del nucli i que amb el pas del temps s'ha convertit en tota una festa popular.
This text will be replaced
Intervé: Joan Ferrer, rajoler
 
La cuita de rajoles s'allargarà durant pràcticament un mes. Aquest cap de setmana es començarà amb l'enfornada i el procés seguirà al llarg dels propers dies amb l'encesa, la cuita de les peces i la desenfornada, que es realitzarà el 5 de novembre. 
 
Es tracta d'un procediment llarg per la complexitat i meticulositat de la cuita al forn de llenya, que dóna resultats que no es podrien aconseguir amb els forns de gas moderns. 
 
Paral·lelament a la festa rajolera pròpiament dita s'han organitzat activitats paral·leles aquest cap de setmana com una sortida fotogràfica per immortalitzar la cuita tradicional de rajols o una excursió etnobotànica pels voltants de l'entorn.