L'ocupació hotelera de l'octubre a la Costa Brava es ressent de la situació política de CAtalunya

Les reserves del mes d'octubre a la Costa Brava han caigut un 33% respecte l'any passat, fet que el 76% dels hotelers atribueixen a la situació política inestable a Catalunya.
Segons una enquesta que la Unió d'Hosteleria i Turisme de la Costa Brava Centre ha impulsat entre els seus associats, el cap de setmana de l'1 d'octubre 1 de cada 3 establiments van patir afectacions. Un 50% ho relaciona directament amb el referèndum mentre que l'altra meitat creu que és per raons meteorològiques. 
 
El cap de setmana del 7 i 8 d'octubre el 22% dels enquestats afirma que es van produir anul·lacions i que va tenir afectació sobre el 2% de les reserves. L'estudi també indica que els clients que han fet les cancel·lacions són espanyols, a diferència dels estrangers que han mantingut les seves visites.
 
La conclusió principal que es desprèn de l'estudi és que la incertesa política ha afectat més les futures reserves del mes d'octubre que les que ja hi havia fetes. Especialment pel que fa al turisme de negocis. 
 
Des de la Unió d'Hosteleria i Turisme de la Costa Brava Centre consideren que aquesta és una situació temporal i afirmen de fet que en cas de declarar-se la independència de Catalunya, el sector podria beneficiar-se'n de cara a l'estiu vinent. 
 
L'enquesta de la Unió d'Hosteleria i Turisme de la Costa Brava Centre s'ha enviat a tots els associats i l'han respost un total de 36.