El foc que ha començat a Vall-llobrega ja arriba a Palamós i Calonge

Les pitjors prediccions es confirmen. El foc que ha començat a Vall-llobrega a primera hora d'aquest migdia ha arribat al terme municipal de Palamós i Calonge.  Dessallotgen els veïns de 6 urbanitzacions de Calonge: Sant Daniel, Finca-Verd, Mas Cunñi , Mas La Quadra, Valitrà i Bell-lloc. S'ha habilitat el pavelló de Calonge per atendre els evaquats.

La forta tramuntana ha fet avançat ràpidament les flames que en aquests moments ja han començat a cremar dins el terme municipal de Palamós i Vall-llobrega.

48 mitjans terrestres, 5 mitjans aeris i 2 hidroavions treballen en les tasques d'extinció d'aquest foc que s'ha declarat al paratge de Mas Cabrer.

El foc ha obligat a evaquar els veïns de tres urbanitzacions de Vall-llobrega com són les de Mas Falquet, Raval de Dalt i Can Sais. Els Bombers treballen intensament per poder controlar el foc el més aviat possible, encara que la forta tramuntana que bufa a la zona condiciona l’evolució de l’incendi. La forta tramuntana que bufa a la zona des de primera hora del matí estan complicant l'extinció de l'incendi que crema de manera virulenta.

S'ha habilitat el pavelló l'esports de Palamós per allotjar als veïns que han hagut de ser evaquats. El centre de comandament s'ha instal·lat a l'ajuntament de Vall-llobrega on ja s'han desplaçat els alcaldes dels municipis veïns. La C-31 a l'alçada de Palamós continua tallada en ambdós sentits. Els vehicles es desvien per la C-256 i la GI-661.El dispositiu d’extinció compta també amb efectius dels Mossos d’Esquadra, Protecció Civil, Policia Local, Agents Rurals i Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), entre d’altres.

FOTO: Twiter: Can Batlle Empordà