El foc del Baix Empordà ha afectat 400 hectàrees

Prop de 400 persones de 7 urbanitzacions de Vall-llobrega, Palamós, Calonge i Forallac desallotjades i un perimetre afectat per les flames d'unes 400 hectàrees, aquest és el primer balanç que podrem extreure de l'incendi que s'ha declarat aquest migdia al Baix Empordà. No s'ha de lamentar cap dany personal només alguna afectació en material d'alguna casa aïllada. 

Després que la C-31 hagi estat tallada en ambdós sentits de la marxa com a prevenció durant diverses hores, fa una estona que s'ha reobert. 

L'incendi ha començat en el paratge de Mas Cabrer i ajudat per la forta tramuntana ràpidament s'ha extés cap a Palamós i Calonge.

62 mitjans terrestres, 3 mitjans aeris i 2 hidroavions, aquests darrers provinents de Saragossa,  treballen en les tasques d'extinció d'aquest foc. Es té previst que en pocs minuts els mitjans aeris es retirin per falta de llum. 

S'ha habilitat el pavelló l'esports de Palamós així com el de Calonge per allotjar als veïns que han hagut de ser evaquats. El centre de comandament s'ha instal·lat a l'ajuntament de Vall-llobrega on ja s'han desplaçat els alcaldes dels municipis veïns i el conseller d'interior, Ramon Espadaler, que hi ha arribat a mitja tarda. El dispositiu d’extinció compta també amb efectius dels Mossos d’Esquadra, Protecció Civil, Policia Local, Agents Rurals i Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), entre d’altres.