El monestir de Sant Miquel de Cruïlles ja es pot tornar a visitar

El Monestir de Sant Miquel de Cruïlles, al Baix Empordà, ha estat inaugurat després de les últimes obres de restauració. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acompanyat del conseller de cultura Santi Vila, el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, 
Joan Català, i l'alcalde del municipi en qüestió Salvi Casas entre altres autoritats han inaugurat les obres de restauració d'aquest monestir romànic.
 
This text will be replaced
 
L'obra ha estat realitzada en el marc del programa 'Romànic Obert', fruit del conveni entre la Generalitat i l'Obra social La Caixa, que pretén posar en valor i adequar monuments catalans de notable interès arquitectònic i artístic.
 
Les obres que s'han fet al Monestir de Cruïlles han estat una intervenció global al campanar vell i nou i actuacions puntuals a l'interior i exterior del temple, com un nou enllumenat, la recuperació d'obertures romàniques o la museïtzació de les tombes. El cost total de les obres ha estat de 400.000 euros que ha pagat íntegrament l'Obra Social La Caixa.
 
Al Baix Empordà, a banda d'aquest monestir de Cruïlles, també s'ha restaurat el Castell de Sant Esteve de La Fosca de Palamós o la ciutat ibèrica d'Ullastret.