Preocupació dels alcaldes del Baix Empordà per la disminució d'ambulàncies de cares a l'estiu

Preocupació al Baix Empordà per la disminució d'ambulàncies a la comarca de cares a l'estiu, un canvi provocat pel nou model del transport sanitari urgent. Reunits al Consell Comarcal els alcaldes i portaveus dels grups polítics de la comarca han escoltat amb atenció les alertes que fan els professionals sanitaris
que dónen el servei d'emergències mèdiques i que alerten que a la desaparició de l'ambulància nocturna de La Bisbal d'Empordà s'hi pot sumar per l'estiu la pèrdua de l'ambulància de reforç diurn de Palafrugell i l'ambulància nocturna de l'Estartit. Tenint en compte l'augment considerable de la població durant la temporada alta els alcaldes qüestionen si el nou model serà capaç de donar la millor resposta a les emergències que es puguin donar.
 
This text will be replaced
 
Aquest dijous s'han posat sobre la taula les inquietuts que posen sobre la taula els professionals que a diari es troben amb les urgències i les demandes que fan els representants sindicals. Entre les queixes hi ha que el Vehicle d'Intervenció Ràpida hauria de ser un reforç a les ambulàncies que funcionaven fa un mes i que el centre d'emergències des d'on opera aquest VIR i que està ubicat a La Bisbal d'Empordà queda lluny de Palafrugell, Palamós i Sant Feliu on es concentren la majoria de les urgències fruit també del major nombre d'habitants.  Posteriorment en una segona reunió consecutiva van traslladar aquestes preocupacions a la direcció del SEM a Girona. 
 
Els batlles són conscients que només fa 1 mes que s'ha posat en funcionament el nou model i estan a l'aspectativa igual que també ho estan des de la direcció de l'Hospital de Palamós de veure com funciona i quines són les dades que se'n desprenen.