Una quinzena de municipis han demanat adherir-se a CittaSlow Espanya

Una quinzena de municipis d'arreu de l'Estat, un parell dels quals del Baix Empordà, han demanat adherir-se a la Xarxa de Municipis CittaSlow que té la seu espanyola a Pals i la presidència a Begur, ambdues poblacions del Baix Empordà.

This text will be replaced

Aquesta xarxa es va crear a Itàlia l'any 1999, i 10 anys després a Catalunya, amb l'objectiu de promoure un estil de vida més sostenible i de qualitat en els municipis que en formen part.

Amb la voluntat de donar un nou impuls a la xarxa espanyola, els màxims responsables de la xarxa a nivell internacional i dels municipis espanyols s'han reunit a Pals per analitzar la situació actual, definir nous projectes i intercanviar impressions sobre el funcionament de les CittaSlow arreu del món.

Actualment, la xarxa CittaSlow està present a onze països i a l'Estat Espanyol a 8 municipis que són Begur, Pals i Begues, de Catalunya, Balmaseda, Lekeitio i Mungia, del País Vasc, Morella de la Comunitat Valenciana i Rubielos de Mora, de Galícia.

Una exposició itinerant serà la primera iniciativa que impulsarà la xarxa espanyola. Al Baix Empordà també s'han interessat pel projecte Calonge o Torroella de Montgrí-l'Estartit.

Les ciutats CittaSlow apliquem polítiques medi ambientals basades en la recuperació i el reciclatge, una gestió sostenible del territori, l'ús de noves tecnologies per millorar la qualitat del medi ambient i nuclis urbans, la promoció de productes alimentaris obtinguts amb tècniques naturals i sostenibles, la preservació de tradicions o el foment de l'hospitalitat i convivència entre els habitants i turistes.