Pares de Verges reclamen que el Baix Empordà s'integri a l'ATM per resoldre els problemes de transport

Quan els alumnes de l'Institut - Escola de Verges surten de classe, els autobusos del Consell Comarcal emprenen una ruta perquè tots els estudiants que viuen a les poblacions de l'àrea d'influència del municipi arribin a casa. La situació però es complica quan els alumnes acaben l'educació secundària obligatòria i es plantegen el seu futur fora de Verges
This text will be replaced
Coaccionades per aquest conflicte, diverses associacions de pares de Verges i de la rodalia han aixecat la veu per demanar que el Baix Empordà s'afegeixi a l'ATM, un sistema tarifari integrat que fa el transport públic més competitiu i que per un preu assequible permet fer transbordaments sense cost en transport urbà i interurbà dins del límit horari. Aquest sistema ja funciona al Gironès i part de La Selva i el Pla de l'Estany i les xifres parlen per sí soles. En aquests àmbits, 50 viatges mensuals en un radi de 30 quilòmetres costen de mitjana 76 euros i mig, mentre que els mateixos desplaçaments dins del Baix Empordà pugen fins els 225 euros. Un preu desorbitat per moltes famílies que genera desigualtats socials. 
 
El problema del transport persegueix els adolescents fora de l'escola. Arran dels seus estudis o activitats extraescolars, molts d'ells tenen la seva vida social fora de Verges, i la restricció dels horaris d'autobus els limita la seva llibertat.   
 
Si obrim el focus més enllà de l'etapa escolar, la mobilitat es descobreix com un problema que marca sistemàticament la vida dels baixempordanesos en aspectes claus com la vida laboral o la salut. 
 
Els vergelitans i veïns que s'han alçat per denunciar aquesta situació han començat una campanya de recollida de signatures per aconseguir integrar el Baix Empordà dins de l'ATM. Adverteixen però que la implantació d'aquest servei serà inútil sense un estudi de mobilitat previ que permeti estudiar les necessitats reals del territori i corregir-ne les deficiències.