El Conseller de Salut admet deficiències en el model d'ambulàncies i obre la porta a obrir expedients

Hi ha hagut incidències i s'han de comprovar. Així de contundent s'ha mostrat Antoni Comín al Parlament de Catalunya respecte al nou i polèmic model d'ambulàncies. El Conseller de Salut ha respost així a la pregunta de I ara què? de la diputada Marta Ribas de Catalunya Sí Que Es Pot.

This text will be replaced

El nou model d'Ambulàncies ha aixecat una intensa polseguera a les Terres de l'Ebre i el Baix Empordà perquè suposa la divisió de l'equip assitencial que fins ara treballava unit. El personal mèdic per una banda en un Vehicle d'Intervenció Ràpida (VIR) i el personal d'infermeria i tècnic en una ambulància. El Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) defensa que aquest model, que funciona en àrees urbanes com Barcelona, permet racionalitzar l'ús del servei en base a les necessitats, i que ara cal acabar-lo d'adaptar al territori. En canvi el personal mèdic i els usuaris creuen que és una retallada encoberta, que causa tensió i estrés en els professionals i que generarà problemes greus. A més, en el cas particular del Baix Empordà s'hi suma el fet que el VIR està a La Bisbal, a entre 20 i 30 minuts dels municipis més poblats de la comarca, i per tant també dels que generen més serveis.

Deficiències en el transport no urgent

Al marge del nou sistema de transport urgent, el que també ha aixecat moltes queixes és el transport no urgent. CSQP ha denunciat que a l'Ebre hi ha hagut problemes amb fins a set ambulàncies que donen servei a l'Hospital de Tortosa, i en el cas del Baix Empordà, el Comitè d'Empresa de l'Hospital de Palamós ha explicat en reiterades ocasions que ha detectat vehicles en mal estat i obsolets. Comín ho ha reconegut.

Aquest és el primer incendi heredat de l'anterior titular de Salut Boi Ruiz, que ha d'apagar Antoni Comín, però necessitarà moltes dots de Bomber si vol arribar arreu. A Palamós, els treballadors de l'Hospital van votar anar a la vaga, una situació que Metges de Catalunya adverteix que es repetirà en altres centres sanitaris.