El Consorci de les Vies Verdes de Girona i el Consorci del Ter promouran conjuntament les seves rutes

El Consorci de les Vies Verdes de Girona i el Consorci del Ter han signat un conveni de col·laboració per a la promoció conjunta de les seves rutes ciclables i senderistes, que són  coincidents en algunes parts del seu traçat.

El Consorci de les Vies Verdes de Girona promou 353 km de la ruta pedalable Pirinexus, que connecta Girona amb França, i en la que s'inclouen els 125 km de vies verdes de les comarques gironines. El Consorci del Ter està format per 60 ajuntaments i promou la ruta del Ter, que permet recórrer la totalitat del riu a peu o en bicicleta. Ambdues rutes coincideixen entre Ripoll i Camprodon, El Pasteral i Girona, i a la desembocadura, a Torroella de Montgrí – l'Estartit.

Les dues institucions han acordat treballar conjuntament per difondre i millorar els traçats actuals, amb la recerca de subvencions, la creació d'espais de debat i la promoció del cicloturisme i el senderisme com a formes de mobilitat sostenible. En endavant, els consorcis faran promoció conjunta dels seus materials i accions de comunicació, així com en esdeveniments esportius o altres enfocats a la promoció del coneixement del territori. També es procurarà realitzar trams comuns ciclables al territori.  

La signatura del conveni s’ha dut a terme a les 10.00h, a la sala de premsa Ferran Agulló de la Diputació de Girona, entre el president del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Albert Gómez, i el president del Consorci del Ter, Joaquim Roca.

Fotografia: Martí Artalejo.