Desena gran final de la First Lego League Espanya

El 12 de març, Fundació Scientia, Fundació Princesa de Girona i la Universitat de Girona organitzen la Gran Final FIRST LEGO League Espanya. Un total de 48 equips, més de 500 participants, viatjaran a Girona procedents de tot el territori espanyol, per compartir els seus projectes científics i el disseny dels seus robots en un marc lúdic excepcional per celebrar el desè aniversari de FIRST LEGO League a Espanya.
This text will be replaced
 
La cita tindrà lloc a la ciutat de Girona, en el Col·legi Maristes, entre les 9h i les 19h. Més de 1.500 persones, entre participants, entrenadors i acompanyants, es desplaçaran des de diferents llocs d’Espanya per formar part d’aquesta gran trobada en què el foment de les vocacions científiques i tecnològiques comparteixen protagonisme amb valors com l’emprenedoria, la innovació, la creativitat i el treball en equip. Es calcula que l'impacte econòmic que se'n derivarà per a la ciutat de Girona serà d'uns 300.000 euros.
 
FIRST LEGO League és un repte internacional que proposa a joves d’entre 10 i 16 anys la resolució d’un problema al qual s’enfronten a dia d’avui i en el món real els científics. En aquesta edició, s’ha plantejat el repte TrashTrek, en el qual els participants han conegut de prop el món dels residus i n’han explorat noves formes per a la seva de gestió.
 
La jornada del dia 12 finalitzarà a les 17:30h amb un acte de clausura i entrega de premis als participants.
 
10 anys de FIRST LEGO League a Espanya
Fundació Scientia és l’entitat sense ànim de lucre que organitza des de fa 10 anys FIRST LEGO League a Espanya. Dels primers 16 equips participants l’any 2006 s’ha passat enguany a una participació de 1.400 equips. El creixement ha estat espectacular i cada any són més els joves que s’afegeixen a aquest gran repte en el qual participen a nivell mundial més de 80 països i 233.000 joves.
 
Grans moments d’emoció i aprenentatge recollits durant aquests 10 anys es resumeixen en xifres espectaculars com ara els 38.000 participants, 5.000 equips, 10.000 voluntaris, 25 socis, 1.800 centres educatius i 98.000 espectadors que aquest any es commemoren d’una manera especial en aquesta desena Gran Final FIRST LEGO League Espanya.
 
Els més petits de 6 a 9 anys també se sumaran a aquesta gran festa participant a FIRST LEGO League Junior (FLL Jr.), apropant-se així a la ciència i la tecnologia d’una forma divertida i emocionant per a ells.
Units per la ciència, la tecnologia i l’educació
 
Tot això és possible gràcies a la col·laboració de socis, col·laboradors i entitats amb els quals FIRST LEGO League comparteix un objectiu comú com és el foment de les vocacions científiques i tecnològiques i el desenvolupament d’habilitats i competències bàsiques per al seu futur.
 
Així, FIRST LEGO League compta amb el suport d’universitats i parcs tecnològics que implementen FIRST LEGO League per tot el territori espanyol; entitats com la Fundació Princesa de Girona i la Universitat de Girona que contribueixen en l’organizació de la Gran Final FIRST LEGO League Espanya; i empreses com LEGO Education ROBOTIX, el col·laborador educatiu, Urbaser, el col·laborador temàtic Trash Trek, i Roto Frank, també col·laborador per a l’esdeveniment de la Gran Final.
 
Els premiats en aquesta Gran Final FIRST LEGO League Espanya tindran l’oportunitat de participar en tornejos internacionals como el World Festival (St. Louis, USA, abril 2016), l’Asia Pacific Open (Sydney, Austràlia, juliol 2016) o l’Open European Championship (Tenerife, Espanya, maig 2016). L’Open European Championship estarà organitzat aquest any també per Fundació Scientia i acollirà més de 800 participants de tot el món entre els dies 4 i 7 de maig.
 
Sobre Fundació SCIENTIA
FIRST LEGO League a Espanya està impulsat per Fundació Scientia, una entitat sense ànim de lucre que té per objectiu la promoció de les vocacions científiques i tecnològiques a través dels valors de la innovació, la creativitat, el treball en equip i la resolució de problemes. En associació amb FIRST i LEGO, Fundació Scientia organitza des del 2006 FIRST LEGO League i des del 2011 FIRST LEGO League Junior.
 
Sobre la Fundació Princesa de Girona
La Fundació Princesa de Girona entén el suport als joves com una forma de potenciar la capacitat de les noves generacions en la construcció d’una societat millor i més solidària, amb especial atenció als joves procedents d’entorns més desfavorits. El seu objectiu principal és proporcionar als joves eines amb les quals impulsar la seva trajectòria personal i professional, estimulant la seva capacitat emprenedora, el seu talent i l’intercanvi de coneixement.
Fundació Scientia | G64710569 | Aribau 240, 7 i | 08006 Barcelona | +34 933.042.505 | This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
La FPdGi centra la seva actuació en quatre línies estratègiques: el foment de l’esperit emprenedor, la millora de l’ocupabilitat i la inserció laboral, la promoció de l’èxit escolar i el desenvolupament del talent i les vocacions.
 
Sobre la Universitat de Girona (UdG)
La Universitat de Girona (UdG), creada el 1991, és una universitat pública, arrelada al territori, que cerca l’excel·lència en la docència i en la recerca, i que participa en el progrés i el desenvolupament de la societat. Abraça els camps més diversos de la ciència, la tecnologia, les humanitats i les arts, les ciències socials, l’educació i la salut.
 
La UdG aposta per una docència de qualitat, amb un tracte personalitzat i humà, i una atenció individualitzada a l’estudiant, amb una oferta àmplia de grau, màster i doctorat, segons els paràmetres de l’espai europeu d’educació superior. La UdG s’implica en l’ambientalització, la solidaritat i la cooperació per al desenvolupament, i s’integra en una ciutat que ofereix múltiples possibilitats culturals i de lleure. La UdG té a més una notable potència investigadora i una incidència pràctica en el teixit empresarial, amb més d’un centenar de grups consolidats.