Agricultura admet que hi ha un problema de proliferació de senglars al Baix Empordà

El Departament d'Agricultura vol posar ordre en la proliferació de senglars a diversos punts de les Comarques Gironines, entre elles el Baix Empordà.

Des de fa una colla de mesos pagesos de l'entorn de les Gavarres es queixen de destrosses en les seves collites i demanen que l'administració prengui mesures, com per exemple que autoritzi batudes extraordinàries.

La nova directora territorial d'agricultura, Elisenda Guillaumes, ha admès que aquest és una de les patates calentes que té damunt la taula.  

12 exemplars per km2

En determinades zones de l'Empordà es calcula que hi ha més de 12 exemplars per quilòmetre quadrat, una sobrepoblació que ha generat importants queixes. Un dels primers ajuntaments que s'ha mobilitzat és el de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura que ha fet una recollida de signatures per reclamar actuacions urgents al govern.

En una missiva enviada al Departament reclamen que augmentin les batudes nocturnes experimentals i que els Agents Rurals complementin la feina dels caçadors. El consistori exposa que amb la sequera cada cop els senglars baixen més cap als conreus i que comporten destrosses als camps i alerta que poden provocar accidents a la C-66.

Reforç amb Agents Rurals

L'any passat el Govern ja va haver de declarar l'emergència cinegètica i autoritzar batudes extraordinàries. Unes batudes que s'han demostrat insuficients. Un dels elements que apunta la delegada territorial d'agricultura és que caldrà raforçar l'actuació dels agents rurals.

Es calcula que a les Gavarres hi ha més de 12 exemplars per quilòmetre quadrat.