La Diputació de Girona obre una nova convocatòria del programa Exposicions Viatgeres

 
La Diputació de Girona ha obert una nova convocatòria destinada a pintors, dibuixants i escultors gironins per seleccionar dos projectes expositius que formaran part, durant els anys 2016 i 2017, del programa Exposicions Viatgeres.
 
Aquesta és la tercera vegada que la Diputació de Girona obre aquesta convocatòria pública, que té per objectiu potenciar la vessant de promoció i de difusió dels creadors visuals de les comarques gironines, apropar l’art i la cultura a la ciutadania, i potenciar sinergies i lligams de col·laboració entre els diferents professionals i especialistes del camp de l’art.
 
Els projectes guanyadors de les darreres convocatòries han estat signats per artistes d’enorme vàlua, com ara el gironí Jordi Martoranno, el ripollès Jordi Urbón, el figuerenc Adrià Ciurana o l’empordanès Jordi Isern. Els seus projectes han fet un recorregut per una dotzena d’espais expositius de les comarques gironines, entre els quals cal destacar la Casa de Cultura de Lloret de Mar, el Sant Sepulcre de Palera, la Casa Saladrigas de Blanes, el Museu Cerdà de Puigcerdà, la sala d’exposicions de Castellfollit de la Roca, la Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners, el Museu Etnogràfic de Ripoll o el Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, entre d’altres.
 
La convocatòria per a la selecció de dos projectes expositius
Fins al 31 de març, els pintors, dibuixants i escultors nascuts a les comarques gironines o que hi tinguin el domicili poden presentar el seu projecte expositiu a la Diputació de Girona. La selecció de les propostes es farà a partir dels projectes rebuts, i serà a càrrec d’un jurat constituït per a l’ocasió. En aquesta convocatòria el jurat estarà format per un representant de la Diputació de Girona; per Sebastià Goday, gestor cultural de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona; per Carme Clusellas, directora del Museu d’Art; per Pilar Parcerisas, presidenta de l’associació Passatges de Cultura Contemporània; per Carlota Broggi, responsable de les itineràncies del CCCB; per Maria Palau, periodista del diari El Punt Avui, especialitzada en art, i per Manel Bayo, artista.