El Castell Gala Dalí de Púbol acull una nova exposició daliniana

L'any 1948 Luchino Visconti dirigí "Al vostre gust", una peça de teatral de Shakespeare l'escenografia i el vestuari de la qual va dissenyar Salvador Dalí. Del creuament entre aquests tres monstres de la cultura universal ha nascut
 l'exposició que la Fundació Gala-Salvador Dalí ha presentat per aquest 2016. 
 
This text will be replaced
 
La mostra, inaugurada aquest divendres, conté 3 obres originals de Dalí, 29 fotografies i 7 documents fruit d'un llarg periode d'investigació que il·lustren i exploren la relació de Dalí amb les arts escèniques coincidint amb els 400 anys de la mort de Shakespeare. 
 
Visconti buscava per la seva posada en escena una aposta creativa i amb components de màgia i misteri, uns ingredients que va trobar en el geni empordanès. 
 
L'exposició Dalí, Shakespeare, Visconti és una aposta de la Fundació Gala-Salvador Dalí per reinterpretar els clàssics tal com feu el propi Dalí al llarg de la seva trajectòria. Durant l'acte inaugural el Conseller de Cultura, Santi Vila, ha volgut destacar l'esforç de la fundació per mantenir viu el llegat del geni figuerenc en una gestió que qualifica d'impecable i és mostra, diu, de com esdevenir un país excel·lent. 
 
L'exposició es podrà visitar al castell de Púbol fins el gener del 2017, moment en el qual està previst que pugui girar a altres poblacions i fins i tot atravessar les fronteres del país.