Verges celebra aquesta nit la seva famosa processó

Concentrats, així estaven els centenars d'actors, figurants i músics que participen a la Processó de Verges durant l'assaig general d'aquest dimecres, la prova de foc abans de la posada en escena definitiva que tindrà lloc aquest Dijous Sant a partir de les 10 de nit i que es podrà seguir en directe per totes les televisions adherides a la Xarxa de Comunicació Local
This text will be replaced
Fa segles que tot el poble vergelità participa directa o indirectament en la representació de la famosa processó. Des de principis d'any que es treballa amb els preparatius de la representació que ha engegat avui a  les 5 de la tarda amb la desfilada dels manages. A les 10 de la nit té lloc a plaça la representació del Misteri, un espectacle de 2 hores que condueix a la mitjanit a la desfilada de la processó pels carrers del nucli amb la crucifixió final.
 
Sens dubte la culpable de l'èxit i del ressò de la Processó de Verges és la Dansa de la Mort, una joia de la cultura catalana amb més de 7 segles d'històries i que avui és la única que es conserva a Catalunya. Es tracta d'un ball amb 5 escalets que avisen que la mort no perdona a ningú i a qualsevol hora ens pot convertir en cendra.
 
La Processó de Verges ha estat declarada Festa Patrimonial d'Interès Nacional. Milers de visitants omplen el poble des d'aquesta tarda per viure en primera persona la mort de Jesús convertit en un impressionant espectacle. Ja fa 8 anys que Lluís Llach va apostar per modernitzar la Processó amb nova il·luminació, canvis de vestuari i nova escenografia, una actualització amb la que la festa ha guanyat qualitat artística en la posada en escena.