L'arròs a la cassola el gran protagonista aquest abril de la Cuina de l'Arròs a Pals

De l'1 al 30 d'abril una quinzena de restaurants de Pals ofereixen als seus clients la possibilitat de degustar un menú que té com a plat principal l'arròs de Pals. Fa 23 anys que Pals promociona gastronòmicament la cuina de l'arròs.
El menú d'aquest any té l'arròs a la cassola com a plat fort i cada restaurant ho complementa amb entrants i postres diferents. El menú es rega amb vins del celler Castell de Peralada amb preus que oscil·len dels 25 als 60 euros per persona.
This text will be replaced
 
Aquest dijous s'ha presentat la XXIII Campanya Gastronòmica Pals i la Cuina de l'Arròs a la Sala les Cotxeres del Palau Robert de Barcelona. Aquest cap de setmana la campanya es presentarà al poble amb un mercat temàtic de l'arròs i tastets populars.
 
Més enllà de poder degustar el menú que els restaurants han preparat per la campanya els visitants poden completar durant aquest mes d'abril la seva visita a Pals amb visites guiades temàtiques basades en la història i tradicions que envolten el món de l'arròs, cursets de cuina, mercats de productes de la terra, conferències i tallers de manualitats amb espigues d'arròs.
 
La cuina de l'arròs tal i com la coneixem nosaltres ha traspessat fronteres. Més enllà de l'estat espanyol, França i Itàlia on hi té un pes destacat aquesta arriba avui arreu del món gràcies als destacats xefs catalans.
 
Des del departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació feliciten als arrossaires, als cuiners i a l'administració per la bona feina que fan en matèria d'arròs. Innovació i història segueixen caminant juntes i Serret creu que ho fan pel bon camí.
 
El cicle d'activitats relacionat amb el món de l'Arròs s'inicia l'any 1993 amb la Campanya Gastronòmica Pals i la Cuina de l'Arròs, organitzada conjuntament per l'Ajuntament de Pals, els restaurants de la vila i els molins d'arròs. Durant l'acte s'ha dut a terme una demostració del procés d'elaboració de l'arròs a càrrec dels molins Arròs l'Estany de Pals i Arròs Molí de Pals. També, s'ha fet una degustació de tastets d'arròs elaborats per diferents cuiners participants a la campanya.