Dimarts plujós a la Costa Brava centre

Els tons grisos s’han apoderat aquest dimarts del mar i el cel de la Costa Brava. Tal i com avisen els refranys, la primavera és sinònim de ruixats i aquest dimarts el mal temps ha imperat a tota Catalunya i també al Baix Empordà, on el dia s’ha llevat amb pluges d’intensitat moderada però generalitzades i constants que s’han allargat durant la primera meitat de la jornada.

This text will be replaced

Les temperatures a la comarca s’han mantingut estables entre els 12 i els 13 graus amb màximes de 15. La sensació tèrmica, però, ha estat de fred degut a la pluja i al vent de llevant que ha bufat amb intensitats d’entre 20 i 30 quilòmetres per hora. Durant aquesta jornada amb regust d’hivern, les capelines i les botes d’aigua han estat els elements més utilitzats a diferència dels paraigües, que han quedat inutilitzats en molts punts a causa de les ventades.

El mar ha estat sacsejat durant tot el dia i tot i que no hi ha hagut grans temporals, sí que s’ha produït una forta maror amb onades de més de dos metres que s’han anat accentuant amb el pas de les hores.

A partir de la tarda, les pluges han remès al Baix Empordà i s’han centrat al sud del país i a la vessant nord del Pirineu. Aquest dimecres s’espera que bufi entre mestral i tramuntana a l’Empordà, el sol  surti i les temperatures pugin entre 3 i 7 graus, però ull perquè pel que queda de setmana se n’esperen de tots colors.

Entre la nit de dijous i divendres, la pluja podria tornar a moltes de les comarques gironines amb ruixats que es preveuen més irregulars i de caràcter local. Amb el cap de setmana començaria amb sol però dissabte creuarà el territori un nou front que podria portar la pluja de nou a casa nostra.