Els ajuntaments investigats aposten per respondre a desgana o directament desobeir els requeriments de l'AN per la declaració de ruptura

Desobediència (amb matisos) al Parlament.... desobediència (amb matisos) als consistoris.  La croada de l'Audiència Nacional contra la declaració de ruputura del 9N està trobant les protestes i mobilitzacions dels ajuntaments investigats. O desobediència amb totes les lletres o desgana en la col·laboració amb l'Alt Tribunal.

This text will be replaced

Verges, Palamós, Begur i La Bisbal han rebut requeriments pel seu suport a la declaració de ruputura del 9N. Aquella que es va fer abans de la investidura de Carles Puigdemont i que considerava el Tribunal Constitucional una insitució no democràtica i deslegitimitzada i instava al Govern a tirar endavant el procés de ruputura amb l'Estat Espanyol i el pla de xoc social al marge del que digués la cort constitucional. Un text que va ser suspès pels magistrats però que ha estat ratificat tant pel Parlament com per diversos ajuntaments que han aprovat mocions de suport.

Confiança que la sang no arribarà al riu

En el cas del Baix Empordà la resposta dels ajuntaments investigats ha estat de tres tipus: Verges (CUP) ha tirat pel dret i desobeïrà a l'Audiència Nacional. Es nega a entregar cap informació i no col·laborarà en el procés judicial. La Bisbal (ERC-CUP-ICV) i Palamós (CiU-ERC) han remès l'Alt Tribunal al web municipal, on hi ha penjades les actes del ple. I Begur (ERC-BM-PSC) ha entregat las Mossos l'acte del ple municipal i la seva transcripció.

Malgrat aquests requeriments des dels Ajuntaments es mostren serens i confiats que la sang no arribarà al riu. I es mostren convençuts que no han fet res que es pugui perseguir penalment perquè es tracta d'unes mocions que expressen intencions polítiques i no pas accions concretes.

A Verges, aquest dijous, desenes de veïns van mobilitzar-se per donar suport al seu alcalde en la voluntat de desobeir.

Craoda judicial

Aquestes notificacions es sumen a les altres que han anat rebent diversos ajuntaments de la comarca des que es va accelerar el procés independentista ara fa cinc anys per tenirl'estelada al balcó, no tenir la bandera espanyola al balcó,  pagar els impostos municipals a l'Agència Tributària de Catalunya, haver-se declarat territori lliure i sobirà o pagar la quota a l'AMI.

Notícies relacionades

Desenes de persones recolzen la desobediència de l'Ajuntament de Verges a l'Audiència Nacional (08-04-2016)

L'Audiència Nacional Espanyola també requereix a Palamós pel suport a la declaració del 9N (08-04-2016)

Ofensiva judicial contra els ajuntaments independentistes (18-03-2016)