OncoSwim és la nova travessa solidària d'Oncolliga

Després de l'Oncotrail i l'Oncobike, la Fundació Oncolliga Girona centra ara la seva atenció en un esport que cada dia té més adeptes, la natació en aigües obertes, per plantejar un nou repte esportiu i solidari: l'ONCOSWIM.

La iniciativa neix de les inquietuds d'un grup de col·laboradors de l'entitat social i del Club Natació Radicalswim, integrat per un grup d'apassionats de la natació en aigües obertes que ja han realitzat diversos reptes solidaris. Després de mesos de preparació la primera edició de l'ONCOSWIM ja té data, 11 de juny, i escenari, la Costa Brava. I també té un objectiu clar: recollir fons per finançar un projecte d'investigació impulsat per la Universitat de Girona sobre el càncer de mama triple negatiu, un subtipus de càncer molt agressiu que afecta sobretot dones joves.

El repte esportiu consistirà a nedar 30km en aigües obertes entre l'Estartit i Calella de Palafrugell, en equips de quatre persones. Els equips podran triar entre dues modalitats: relleus (com a mínim 1 membre de l'equip haurà d'estar sempre a l'aigua) o en grup (els quatre nedadors fan tot el recorregut junts i compten amb un cinquè integrant de l'equip que fa tasques de suport a l'embarcació). La sortida serà des de l'Estartit i el recorregut passarà per les Illes Medes i les Illes Formigues, per acabar a Calella de Palafrugell. El temps màxim per a finalitzar la prova serà de 12 hores per motius de seguretat. "És una prova molt exigent a nivell físic i per això demanem que tots els participants acreditin que tenen capacitat per a realitzar-la, és a dir, que han de ser capaços de fer 3.000 metres en piscina en menys d'1 hora", explica el president del CN Radikalswim, Dani Serra.

Les inscripcons a la prova es realitzaran a través de la pàgina web www.oncoswim.cat. Caldrà omplir el formulari amb totes les dades sol·licitades i abonar la quota d'inscripció. El preu de la inscripció serà de 110€ per als participants amb llicència federativa i de 121€ per a aquells que no disposin de l'esmentada llicència. La data límit d'inscripció serà el dia 3 de juny.

Més enllà del repte esportiu, l'Oncoswim es planteja sobretot com un repte solidari. Per això per poder participar a l'ONCOSWIM els equips hauran de fer un donatiu a la Fundació Oncolliga Girona per un import de 500 euros. En aquesta primera edició els diners recaptats es destinaran a finançar a un projecte d'investigació sobre el càncer de mama triple negatiu desenvolupat pel Grup de Recerca en Noves Dianes Terapèutiques (TargetsLab) de la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona, en estreta col·laboració amb l'Institut Català d'Oncologia (ICO).