PARLEM AMB L'ALCALDE de Vall-llobrega

Vall-llobrega vol una alternativa als pous

L'Ajuntament de Vall-llobrega estudia fer les obres necessàries per poder connectar el municipi al Pasteral. L'Ajuntament ja s'ha posat en contacte amb el Consorci Costa Brava i Sorea per poder tirar endavant la connexió i poder tenir així una alternativa si els pous que hi ha al poble no són suficients.

Fins avui Vall-llobrega s'abasteix amb la pròpia aigua que recull però l'estiu passat ja es va haver de crear un pou d'emergència per falta d'aigua. per evitar trobar-se mab la mateixa situació l'ajuntament vol fer la inversió necessària abans de l'estiu per tenir accés a l'aigua del Pasteral.

This text will be replaced

Última fase d'obres a l'església vella de Sant Mateu

En aquests moments s'estan acabant els treballs de la 4a fase d'obres d'aquest monument de Vall-llobrega. En breu començarà la cinquena i darrera fase que afecta l'església amb el tancament del temple amb una porta de corten i l'enrajolat del sòl. A partir de llavors caldrà una nova inversió per adequar l'espai exterior amb lavabos, escales, baranes i il·luminació perquè finalment es pugui elaborar un projecte d'usos.

Prova pilot de transport públic al municipi

L'Ajuntament de Vall-llobrega oferirà a partir de l'estiu un servei de transport públic als veïns del poble que avui no es poden moure amb transport públic. El municipi de Vall-llobrega va quedar fora del conveni que Sarfa té amb Palamós i Calonge i per tant no hi ha cap servei d'autobús. Ahir l'alcalde es va reunir amb el gerent de l'empresa Sarfa per tal que els hi presentin un projecte del que costaria posar un autobús específic per Vall-llobrega. Abans de fer l'inversió l'alcalde vol fer una prova pilot per comprovar la demanda real del servei. Una vegada l'ajuntament tingui la documentació de Sarfa i els resultats de la prova pilot que portarà a terme amb una futgoneta es decidirà si es posa en funcionament el servei d'autobús al poble, amb un mínim d'usuaris la Generalitat podria subvencionar-ne una part del cost.

Diada verda el proper 8 de maig

La tradicional senglanada que va néixer després de la nevada del 2010 es reconverteix aquest any en una festa del reciclatge que sota el nom 'Diada verda' pretén conscienciar a les famílies de Vall-llobrega de la importància de gestionar bé els residus. La festa tindrà com a activitat central el dinar popular a base d'estofat de senglar, el plat protagonista de la senglanada.