Plantes, herbes i horta a la XIII Fira de les Herbes de Peratallada

Els racons medievals del nucli de Peratallada s'han omplert aquest diumenge de plantes aromàtiques, espècies de cuina i en general productes elaborats amb herbes. Ja fa 13 anys que des de Forallac celebren a Peratallada la Fira de les Herbes dedicada exclusivament als herbolaris, a la gastronomia i als artesans.
This text will be replaced
 
Més d'una vintena d'expositors van posar parada a la plaça del castell en un mercat d'herbes molt diverses, com les aromes que desprenia. Ja divendres van arrencar els actes d'aquesta fira amb una xerrada a càrrec del periodista gastronòmic Salvador Garcia Arbós i la posterior degustació de plats elaborats amb herbes i espècies, plats primaverals cuinats pel col·lectiu Peratallada+. L'entitat celebra a més les jornades gastronòmiques 'La Cuina de l'Horta'. Justament aquest any la Fira ha introduït l'hort ecològic entre els diversos expositors plantats a la plaça del Castell. La tendència de tenir un hort ecològic a casa s'ha explotat juntament amb la tradició que hi ha a la zona d'utilitzar les plantes i herbes amb finalitats medicinals, cosmètiques, aromàtiques i gastronòmiques.