El govern de Pals recorda que el nou POUM protegirà més espais naturals que mai

El govern de Pals defensa aferrissadament la gestió que dur a terme amb la modificació del Pla General del municipi que s'està tramitant i assegura que protegirà més espais naturals. Aquest dimecres es va celebrar un plenari extraordinari a petició dels grups a l'oposició
Compromís per Pals i el PSC que va servir per una banda per posar de manifest molts dubtes que tenen aquests partits, i que comparteix la plataforma ecologista Salvem la Platja de Pals i alguns veïns del poble. Aquest sector de la població, contrari al nou POUM que es va aprovar inicialment el gener de l'any passat, es qüestiona per què el govern ha aprovat per junta de govern uns plans parcials del sector Rodors i Roca Blanca quan encara no s'ha aprovat definitivament el Pla General.
 

L'oposició a més va reclamar al govern veure un conveni signat l'any 2005 entre empreses promotores i el consistori per urbanitzar el sector de Roca Blanca, un document que condiciona el govern a ordenar la zona amb un nombre de parcel·les urbanitzables que l'oposició considera excessives. 
 
La regidora d'Urbanisme va aprofitar el ple per desmentir algunes informacions que s'han publicat als mitjans de comunicació. Maite Servià va explicar que els plans parcials aprovats el 30 de març per Junta de Govern s'han aprovat inicialment i la seva execussió està totalment vinculada a l'aprovació del nou planejament urbanístic.
 
Servià també va aclarir que en aquesta zona s'hi han planificat més de 400 habitatges, el 30% dels quals seran protegits, però no prop de 2.000 com es rumereja. El govern va aprofitar per destacar que Pals tindrà més espais naturals protegits que mai.
 
La polèmica urbanística es remunta el 2005 quan l'Ajuntament de Pals i una societat propietària de molts terrenys signen un conveni per preservar el paratge de Roca Blanca i edificar a la part alta. Aquesta revisió parcial queda anulada per sentència judicial el 2011. Això significa que urbanísticament la zona torna a regular-se pel Pla General del 1986 que permetia edificar dalt i baix de la muntanya. L'Ajuntament suspèn llicències, i en 3 mesos redacta una modificació del Pla General per poder protegir l'espai. L'any passat s'aprova inicialment el nou POUM i la revisió de límits de la Xarxa Natura que preserva 300 mil metres quadrats de pineda sobre duna al paratge de Roca Blanca.