Comín fulmina la direcció del SEM i admet disfuncions en el sistema de transport sanitari

El Departament de Salut admet que el sistema de transport sanitari urgent no funciona de forma òptima i canviarà la direcció del Sistema d'Emergències Mèdiques. El Conseller Toni Comín ha anunciat que ja té molt avançats els informes que ha de presentar al Parlament i que serviran per decidir què passa amb el polèmic sistema de trasnport sanitari.

This text will be replaced

Aquest sistema implantat a inicis d'any a diverses comarques, entre elles el Baix Empordà, ha aixecat les crítiques des del primer moment d'usuaris i professionals, que hi veuen una retallada encoberta en el servei i una precarització. Suposa la divisió de l'equip assistenical en dos. Un Vehicle d'Intervenció Ràpida amb personal mèdic a La Bisbal i l'ambulància amb personal tècnic i d'infermeria a Palamós.  En canvi el SEM afirma que atenent a les dades d'intervencions d'urgència, aquest nou sistema serà més eficient.  

El Departament de Salut admet que el sistema no ha donat els resultats esperats i obrirà un concurs públic entre els professionals del transport sanitari per dirigir el SEM.

El canvi de model en el sistema de transport sanitari el va impulsar l'anterior conseller Boi Ruiz enmig de nombroses crítiques i les queixes que no s'havia escoltat als professionals de la salut. En aquesta nova legislatura Comín va acceptar estudiar el model i el Parlament va instar-lo a presentar un informe sobre el seu funcionament. Informe que està molt avançat i que ha de servir per calibrar el model. L'objectiu del Conseller és adequar els sistema a les necessitats de cada territori però de moment no pensa revertir-lo.

L'anunci de relleu a la cúpula del SEM coincideix amb l'obertura d'una investigació per pressumptes irregularitats per part de la Fiscalia del concurs que precisament va adjudicar aquest nou model d'ambulàncies. El concurs més gran de la passada legislatura amb un cost de 215 milions d'euros en 10 anys.