El Festival Ítaca Acció i Cultura comença aquest cap de setmana

El Festival ÍTACA Acció i Cultura es posa en marxa per reivindicar que la cultura no és un luxe amb propostes artístiques de qualitat a l’abast de tothom i per a tots els públics. 

Al llarg d’aquesta cap de setmana i el següent,  Xavier Bobés representarà l’obra Cosas que se Olvidan fácilmente, a la biblioteca del centre Fraternal de Palafrugell. Seran 17 representacions d’un espectacle de petit format, atípic i molt particular, pensat per a només 5 espectadors per funció, que ha triomfat arreu on ha estat presentat (Temporada Alta, Festival Grec de Barcelona, Festival TNT de Terrassa, Fira de la Mediterrània o London Mime Festival, entre d’altres).

Cosas que se Olvidan fácilmente és un espectacle sorprenent i brillant

L’obra evoca la memòria històrica i el record dels últims 50 anys: a partir de fotografies i objectes antics, l’actor Xavier Bobés, fa retrocedir l’espectador en el temps, recordant moments que, en funció de la generació a que pertany, el transporta a experiències viscudes o explicades pels seus familiars, cap aquell temps històric i personal que ens ha configurat irremeiablement. De les 17 funcions programades, només queden una quinzena d’entrades a la venda.

Cicle de conferències Nous referents pel canvi social Dilluns i dimecres de la setmana vinent, tindran lloc les dues activitats previstes del cicle ‘Nous referents pel canvi social’. Per segon any consecutiu, el Festival ÍTACA incorpora a la seva programació aquest cicle amb la voluntat de reflexionar al voltant d’alguns dels temes d’actualitat. Aquest any, el cicle abordarà la crisi de refugiats a Europa i  i la situació del procés cap a la independència de Catalunya.  El cicle s’iniciarà el 23 de maig, a la Casa de Cultura de Girona, amb la conferència de ‘Última hora des de Lesbos. Presentació de Proactiva Open Arms’, que serà impartida per un representant d’aquesta entitat d’aquesta entitat sense ànim de lucre. El 26 de maig al Cinema Montgí, de Torroella de Montgrí, tindrà lloc el debat ‘El procés cap a la independència, i ara què?’, amb el periodista, activista social i exdiputat de la CUP, David Fernández, i el senador d’ERC i exmagistrat, Santiago Vidal.

IV Pujada al Montgrí

I el cap de setmana vinent, el diumenge 29 de maig, el festival celebrarà la seva particular inauguració amb la IV Pujada al Montgrí, que comptarà amb les actuacions de Joan Colomo i el Petit de Cal Eril que també pujaran fins al Castell. Aquest any l’activitat inclou també un Tast de Vins multitudinari que tindrà lloc per primer cop a dalt del Castell del Montgrí amb la col·laboració de la DO Empordà, la Ruta del Vi del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona i diversos cellers de la zona, que també s’han afegit al vaixell d’ÍTACA i s’estrenen com a col·laboradors del festival. L’actor Carles Xuriguera –també productor de vi al Baix Empordà, del Celler Caralluna, a peu del Montgrí- serà el presentador de l’acte i llegirà el ja tradicional manifest del festival.