La militància de CDC aposta per crear un nou partit

La militància de CDC va fer aquest dissabte una autanàsia al seu partit i va optar majoritàriament per liquidar la vella formació impulsada per Jordi Pujol i fer emergir un nou projecte polític que els permeti tornar a ser hegemònics i marcar l'agenda política de Catalunya.

This text will be replaced

El 67% de la militància va avalar la fundació d'un nou partit en la primera vegada que militants i simpatitzants eren cridats a les urnes en un anomenat Superdissabte que també va servir per decidir el candidat a les eleccions espanyoles del 26J. Francesc Homs va rebre el 78% dels vots enfront de Sílvia Requena en unes primàries inèdites.

Al Baix Empordà els militants i simpatitzants del partit van poder votar a Sant Feliu de Guíxols, Palamós, Palafrugell i Torroella de Montgrí. És un pas més en el procés participatiu Torn Obert que ha de culminar el Juliiol amb un Congrés Nacional on emergirà el nou partit i també s'establirà la seva estratègia política.

En la primera fase del Torn Obert els militants del partit van respondre un qüestionari de 90 preguntes de tot tipus, des de l'eix ideològic, l'adscrpció nacional, passant per qüestions com la limitació de mandats, les llistes electorals o la corrupció.

En aquesta primera fase els militants de CDC del Baix Empordà van apostar per un partit de centre amb