Les inversions de la Generalitat pel Baix Empordà són de més de 9 milions d'euros

Oriol Junqueras va entregar a la presidenta del Parlament Carme Forcadell uns comptes que en el cas del Baix Empordà són continuistes amb la majoria d'obres d'infraestructures ja en marxa.  

CALONGE-SANT ANTONI - NOVA ESCOLA LA SÍNIA
Els comptes inclouen la inversió de 2.183.802 euros per construir l'edifici d'aquest centre educatiu que ara està en barracons i que hauria d'entrar en funcionament el curs que ve. Es tracta d'unes obres ja començades en uns terrenys que l'any 2005 l'Ajuntament va cedir a la Generalitat perquè hi fes precisament aquesta inversió. 
En aquest municipi el Govern invertirà també 535.135 euros per endagar la Riera. 
 
PALAMÓS - PUNT SCHENGEN
Després d'un procés que ha costat sang, suor i llàgrimes l'estiu passat l'Estat va autoritzar que el port de Palamós sigui frontera exterior de la UE. A canvi la Generalitat ha de fer unes obres, a les quals ja s'hi ha compromès sempre, i que figuren en els pressupostos d'enguany.
Són 400.964 euros en diverses partides i actuacions per ampliar i adequar la terminal de creuers a les exigències d'una frontera Schengen. 
En aquesta ciutat també es preveuen 721.000 per adquirir nous terrenys a la platja de Castell per reforçar aquest espai natural singular.  En matèria educativa cal destacar els 28.920 euros per continuar arranjant la nova escola Vila Romà. 
 
CASTELL-PLATJA D'ARO - CENTRE D'ATENCIÓ PRIMÀRIA
L'any passat hi va haver la primera partida per iniciar les obres del CAP de Platja d'Aro i enguany continuen les inversions. Són 2.167.941 euros en diverses partides. L'Ajuntament va cedir al Departament de Salut una finca de 2.500 m2 a l'entrada del municipi molt a prop de l'actual centre d'atenció primària. Ambdues administracions van preveure la construcció del centre sanitari com a molt tard l'any 2018. 
 
VERGES - CONSULTORI MUNICIPAL 
La Generalitat invertirà 633.560 euros en dues partides per construir aquest equipament municipal en una de les inversions més destacades de l'any al Baix Empordà. 
 
L'ESTARTIT- CENTRE D'ASSISTÈNCIA SANITÀRIA 
Les obres del Centre d'Assistència Sanitària avancen a bon ritme i la Generalitat te assignades dues partides per continuar-les. Són 633.560 euros perquè aquest equipament entri en funcionament aquest mateix any. 
 
ULLESTRET- RESTAURACIÓ DE LA MURALLA DEL JACIMENT ÍBER
En matèria arqueològica l'empresa pública infraestructres de la Generalitat executarà les obres de restauració de la muralla que costaran uns 55.000 euros. 
 
SANT FELIU DE GUÍXOLS - MILLORES AL SANT ELM I EL PORT
L'envellit institut Sant Elm rebrà una inversió de 3.600 euros d'obres de millora i el Port 150.00 euros per continuar les obres de reforç del dic i urbanització de tots els elements de davant del Club Nàutic. 
També hi ha 15.300 euros per ampliar i reformar els jutjats. 
 
I EL TOTAL ÉS: 
El Baix Empordà s'endú  9.178.274 euros en inversions, un 21% menys que el 2015.  En el conjunt de les Comarques Gironines s'invertiran 5,9 milions d'euros un 3,8% més que l'any passat.