PIMEC Girona i el Consell Comarcal del Baix Empordà signen un acord per garantir el procés de relleu generacional a les empreses de la comarca

PIMEC Girona i el Consell Comarcal del Baix Empordà han establert un conveni de col·laboració que té per objectiu assegurar la continuïtat de les empreses immerses en un procés de relleu generacional. L’acord ha estat signat pel president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Català, i el president de PIMEC Girona, Pere Cornellà.

 

La iniciativa neix de la col·laboració publicoprivada entre les dues institucions per tal de sumar recursos, coneixements i expertesa en el suport a les empreses i la promoció econòmica de la ciutat. El consell comarcal se suma així al programa “Protocol familiar” de PIMEC que, a través de consultoria experta i individualitzada, dóna suport a les pimes en la continuïtat de l’empresa familiar, la incorporació de nous membres, la retribució i l’estabilitat financera durant el procés.

Actualment, més del 60% de les empreses familiars es troben en situació de risc a causa de la manca de planificació en la successió. El programa vol evitar la poca planificació que accentua les interferències no només en les estratègies sinó també en la pròpia gestió posant en perill la supervivència, el manteniment de llocs de treball i el posicionament de l’empresa davant proveïdors, clients i entitats financeres.

El president del Consell Comarcal, Joan Català, ha manifestat que “el consell acompanya i dóna suport a la iniciativa emprenedora, el creixement empresarial i l’ocupació i, en aquest sentit, considera de molt d’interès col·laborar en el projecte de relleu generacional”.