Arriba la calor després de setmanes d'inestabilitat

Samarretes de màniga curta, alguns pantalons curts i xancletes comencen a ser les peces de roba més utilitzades pels vianants que passegen durant el cap de setmana pels municipis de la Costa Brava Centre.
 
This text will be replaced
 
Després d'un mes molt plujós i uns dies amb les temperatures no gaire elevades els meteoròlegs preveuen que el mercuri dels termòmetres pugi a partir d'aquesta setmana que arrenca i arribin uns dies de calor, gairebé d'estiu. De totes maneres les pluges sembla que continauran essent les protagonistes d'aquesta primavera.
 
Segons l'observador meteoròleg de l'Estartit, Josep Pasqual, la primavera que hem tingut aquest any està dins la normalitat, el que no era tan normal són les primaveres que hem tingut els anys anteriors amb poques pluges. L'aigua que ha caigut durant el mes de maig ha estat molt positiva pels camps i la natura en general.
 
El fenomen meteorològic El Niño, de l'Oceà Pacífic, podria ser el causant de totes les pluges que hem tingut aquesta primavera que, en principi, començaran a anar a la baixa a partir d'aquest mes de juny.
 
Malgrat la inestabilitat meteorològica habitual a l'estació primaveral l'estiu ja gairebé truca a la porta i molts comencen a canviar armaris i a preparar les tovalloles i el banyador per quan arribi ja per quedar-se el bon temps d'estiu.