Plantada d'arròs a Pals seguint el mètode tradicional

Any rere any, quan arriba el mes de juny a Pals, els pagesos més veterans de la vila s'arremanguen els pantalons i posen els peus dins l'aigua per ensenyar a  tota la gent que assisteix als camps palsencs com es plantava l'arròs de manera tradicional. Enguany aquesta demostració ha arribat a la seva 19a edició
This text will be replaced
 
D'aquesta manera, tant els més curiosos com els més disposats a enfangar-se s'han trobat al Mas Carles de Pals per seguir de prop les tècniques de plantació de l'arròs emprades pels nostres avantpassats. De bon matí, abans de posar-se a treballar s'ha fet un esmorzar tradicional per carregar les piles. Tot seguit els plantadors han anat a buscar el planter que s'havia estat preparant per tenir a punt per la cita i l'han arrencat. Amb l'ajuda d'un cavall, que ha estat el màxim protagonista de l'espectacle, l'han carregat i l'han anat repartint, tot seguint les ordres del cap de colla que manava a la resta de plantadors. 
 
La plantada tradicional de l'arròs de Pals és un dels molts actes de promoció de la vila en relació amb el món l'arròs, juntament amb d'altres com la campanya gastronòmica de l'arròs de Pals o la sega tradicional. 
 
La XIX Plantada Tradicional s'ha integrat dins el 3r Planta't a Pals, completat amb esdeveniments com un concurs d'Instagram, un futbolí humà, un espectacle de clowns o el concert de Quimi Portet dins del marc del Festival Ítaca.