El suro de les Gavarres atreu una quarantena de turistes nord-americans

De l’escorça a l’ampolla. Aquesta seria la traducció de “From Bark to Bottle”,  un projecte d’ecoturisme a nivell internacional que permet donar a conèixer el sector surer de la península al públic estatunidenc.

This text will be replaced

Una quarantena de viatgers americans distribuïts en quatre tours visitaran al llarg d’aquest 2016 diversos territoris surers estatals i els seus mètodes de treball. El primer grup ha arribat aquest dilluns a les Gavarres , després de passar per Extremadura i Andalusia.

El Consorci de les Gavarres  ha estat l’encarregat de coordinar aquesta tercera part del viatge i ha organitzat l’agenda d’activitats de la desena  de turistes a les gavarres  en treball conjunt amb l’empresa turística “Two birds one Stone”, que ha dissenyat  una experiència que li va encarregar la fundació  nord-americana Cork Forest Conservation Alliance.

Un dels actes centrals de l’estada en terres gironines ha estat una demostració de pelo de suro al Mas Plaja de Forallac. D’aquesta manera  s’ha pogut divulgar de forma il·lustrativa una de les principals idees que des del sector surer estatunidenc es volen remarcar: contràriament al que pensen molts americans, per obtener el suro no és necessària la tala de cap arbre.

El projecte “From Bark to Bottle” ha comptat amb el suport logistic i econòmic dels ajuntaments de tots els municipis pels que passaran els turistes, així com de multiples entitats públiques i privades relacionades amb les Gavarres i el món surer, que han aprofitat la visita al Mas Plaja per signar el conveni.