L'Associació d'Apartaments Turístics demana a AirBnB que no publiciti apartaments irregulars

L’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava- Pirineu de Girona denuncia que encara hi ha 60.000 apartaments turístics il·legals a Catalunya i apunten a la plataforma Airbnb a qui demanen que només anunciï apartaments degudament registrats.

Aquesta plataforma posa en contacte persones que busquen allotjament amb d'altres que n'ofereixen però molts cops aquestes no estan registrades com a propietaris d'apartaments turístics. Per això des de l'Associació consideren que es tracta d'una competència deslleial i activitats d'economia submergida.

Segons informa l'ACN l’any passat, la plataforma digital Airbnb va portar a la Costa Brava un total de 72.000 persones, un 120% més que el 2014. En els darrers temps, el litoral gironí s’ha convertit en un mercat estratègic per aquesta empresa dedicada a promocionar i oferir apartaments, cases, pisos o habitacions. En concret, a la costa gironina hi ha 5.900 allotjaments anunciats.

Des que la Generalitat va iniciar el procés per legalitzar pisos turístics, a les Comarques Gironines hi ha hagut 22.000 casos. La demarcació líder a Catalunya.