ERC guanya les eleccions generals al Baix Empordà

Esquerra Republicana ha guanyat les eleccions generals a la província de Girona i també al Baix Empordà. Amb 80 mil vots gironins la formació republicana ha superat Convergència Democràtica però en nombre de diputats la història és la mateixa que després del 20 de desembre.
La representació gironina al Congrés serà de 2 diputats republicans, 2 de convergents, 1 d'En Comu Podem i  1 del Partit Socialitsa. Ni el Partit Popular ni Ciutadans han aconseguit representació. Uns resultats ben diferents als que dominen a bona part d'Espanya on el Partit Popular amb Mariano Rajoy n'ha sortit reforçat amb 14 escons més que els aconseguits el 20 de desembre.
 
A nivell comarcal Esquerra Republicana ha guanyat les eleccions al Baix Empordà amb 2.400 vots més que Convergència Democràtica que el 20D va guanyar a la comarca per una vintena de vots més que els republicans. En Comú Podem i el PSC són la 4a i 5a força al Baix Empordà. La participació s'ha quedat al 61%.
Per municipis a Sant Feliu de Guíxols En Comú Podem ha guanyat les eleccions generals amb només 6 vots més que Esquerra Republicana que ha crescut en nombre de vots. La tercera força a la ciutat ganxona ha estat el PSC que a diferència del 20 de desembre ha adelantat el vot convergent que ara són la quarta força més votada a la ciutat. 
 
A Palafrugell el partit més votat ha estat Esquerra Republicana que ha superat Convergència Democràtica que és la segona força més votada. Darrere d'ells hi ha En Comú Podem que ha fet baixar fins a la quarta posició la formació socialista.
 
A Torroella de Montgrí els 3 partits més votats han estat els mateixos que el 20 de Desembre: Esquerra Republicana, Convergència Democràtica i En Comú Podem.
 
A la capital de la comarca, La Bisbal d'Empordà, els resultats han quedat tal i com estaven. Victòria pels republicans, Convergència en segon lloc seguit per En Comú Podem i el PSC.
 
A Palamós també es mantenen molt semblants els resultats de les anteriors eleccions. Guanya de nou Esquerra Republicana seguit per Convergència, En Comú Podem i el PSC.
 
A Castell-Platja d'Aro el partit més votat ha estta Convergència Democràtica de Catalunya seguit per En Comu Podem i el PSC en nombre de vots pràcticament calcats als del 20D. Esquerra ha superat el PP i els blaus han superat Ciutadans.
a socialista Elisenda Pérez ha aconseguit cadira al Senat amb els republicans.
 
A Santa Cristina d'Aro la formació de Teresa Jordà ha sortit vencedora, per darrere dels republicans hi ha quedat el partit de Jordi Xuclà i la tercera formació més votada és la de Marta Sibina.
 
A Verges i Forallac ha guanyat Convergència Democràtica, a Vall-llobrega, Mont-ras i Bellcaire d'Empordà la força vencedora ha estat Esquerra Republicana.