Creen una havanera solidària per recaptar peix

La cançó és l'ham d'una campanya solidària que busca recaptar conserves de peix pel banc dels aliments de les comarques de Girona per mitjà de l'euro de la seva descàrrega. 
This text will be replaced
Al darrere d'aquesta iniciativa hi ha el compositor Xavi Pendón, el lletrista Edgar Massegú, el baríton Xavi Jonama del grup d'havaneres de l'Empordanet i les veus femenines de Les Anxovetes o Neus Mar.
 
"El noi del Port" explica la història d'un noiet rodamón que viu al port iq ue espera les resquícies de pix que li donen els pescadors per poder menjar. 
 
Els diners recaptats es destinaran íntegrament a comprar conserves de peix, un producte que porta un greix essencial com l'omega 3 i que permet consumir-se s'estigui o no en situació de pobresa energètica. També s'establirà complicitats amb les confraries de pescadors per fer front al malbaratament. 
 
L'havanera solidària està emmarcada per la campanya "La Fam no fa vacances" del Banc dels Aliments i a banda de les descàrregues del valset mariner, es portaran a terme altres accions. A tall de prova pilot, es va fer un concert a Sarrià on en comptes d'entrades es va demanar pots de conserves de peix. També hi ha previst establir altres accions i sinèrgies. 
 
La campanya busca també difondre el missatge que el peix no és un luxe sino una necessitat. De fet, el logotip l'ha dissenyat l'artista Carles Bros que des de fa anys reivindica el peix blau i la pesca tradicional amb el seu art.