La IX Fira de la Cervesa Artesana de Jafre reuneix setze artesans cervesers

El cap de setmana al bell mig de l'Empordà va estar marcat per un sol de justícia que a Jafre van saber combatre amb el refresc ideal perquè ningú no es deshidratés: la cervesa ben fresca que es podia tastar a la IX Fira de la Cervesa Artesana de Jafre
 
This text will be replaced
 
Acompanyats d'altres firaires del món dels productes de la terra i l'artesania, setze representants del bo i millor dels cervesers artesans a Catalunya van portar els seus productes a Jafre aquest dissabte. Cada una de les parades oferia a la vegada un mínim de tres tipus diferents de cervesa i, per tant, els visitants de la Fira podien triar entre un ventall gairebé il·limitat de possibilitats. Amb l'adquisició del got oficial de la cita es podien dirigir a qualsevol de les parades per beure's una canya per 2 euros o fer un tastet de mig got de cervesa, per només un euro. 
 
Al llarg de la jornada, farcida d'activitats com una cercavila, ponències o actuacions musicals, els assistents a Jafre van poder votar per la seva cervesa preferida. La més ben valorada s'acabaria imposant com la cervesa de l'any de Jafre, i el municipi en faria una gran comanda per posar-la a la venda; un reconeixement considerable si es té en compte l'envergadura que any rere any va adquirint la fira. 
 
Els tastets de la IX Fira de la Cervesa Artesana es van poder acompanyar en tot moment amb el producte estrella de la jornada, amb permís de la mateixa cervesa: el Jafrenc, una tapa a base de xoricet creada pels mateixos habitants del municipi com a complement ideal per omplir l'estómac entre glop i glop.