Suport a la candidatura per convertir els camins de ronda de la Costa Brava en patrimoni de la Unesco

Gran satisfacció entre l'Associació Amics de la Unsco per la decisió de la Diputació de Girona de liderar la candidatura dels camins de ronda per esdevenir patrimoni de la humanitat.
Fa un parell d'anys l'Associació Amics de la Unesco va començar a treballar amb els ajuntaments per sumar esforços i aconseguir que els camins de ronda de la Costa Brava siguin considerats Patrimoni Cultural a les llistes internacionals de la Unesco. A dia d'avui la majoria dels ajuntaments s'han afegit a la iniciativa, els 3 consells comarcals afectats, també ho ha fet la Cambra de Comerç de Girona i finalment la Diputació. 
 
This text will be replaced
 
Aquesta candidatura es vol convertir en un referent a nivell internacional. Tot i ser un projecte a llarg termini des de l'associació veuen que ha agafat embranzida i que s'estan fent passos endavant. Estudien també inclourwe-hi la costa vermella i fer un projecte transfronterer
 
Els usuaris dels camins de ronda de la Costa Brava veuen aquesta candidatura com una nova oportunitat per preservar aquest paisatge que els té fascinats.
 
L'associació Amics de la Unesco de Palafrugell va néixer fa més de 20 anys amb l'objectiu de lluitar per l'obertura dels camins de ronda del litoral gironí. S'han guanyat moltes batalles però encara queda molta feina per fer.
 
La insistència de l'associació a les administracions han fet possible l'obertura gradual de nous trams de camins de ronda a la Costa Brava però també vetllen per la seguretat d'aquests passejos a primera línia de mar que consideren són únics al món.