39.900 en actuacions per preservar el Massís de les Gavarres

La Diputació de Girona, l'Obra Social La Caixa i el Consorci de les Gavarres han sumat esforços un any més per preservar el massís amb un pressupost de gairebé 40.000 euros. Entre les tasques desplegades, destaca la feina feta en més de 10 hectàrees en matèria de prevenció d'incendis i la millora forestal en 4 hectàrees de l'entorn de la parròquia medieval de Fitor que ésun dels punts més visitats del massís. 
This text will be replaced
Tot plegat, per evitar que aquest pulmó verd que són les Gavarres i que és el segon perímetre de protecció prioritària de Catalunya per l'alt risc d'incendi forestal, es converteixi en un polvorí. Una feina que s'ha de complementar amb l'educació ambiental de la població. 
 
La presentació de resultats s'ha fet aquest dijous a la Vall dels Molins de Calonge, un indret on s'hi ha portat a terme tasques d'erradicació del plumall de la pampa. Es tracta d'una planta ornamental que normalment es troba els jardins i que arran dels aiguats de l'any 2005 s'ha estès de forma invasiva per la llera de la riera. 
 
Finalment, aquest any s'ha executat un pla per preservar l'espinós, un espècie abundant al nord d'Europa però extingida en moltes comunitats de la Península Ibèrica. A les Gavarres, en trobem poblacions petites però d'allò més preuades. 
 
Les feines de protecció, preservació i millora del Massís de les Gavarres es poden portar a terme gràcies al conveni que signen anualment la Diputació de Girona i l'Obra Social La Caixa, un acord pel qual en els darrers anys s'han invertit 8.400.000 en el massís, s'han executat 100 hectàrees, s'han impulsat 146 projectes per la conservació dels espais naturals i s'ha donat feina a 740 persones.