Un incendi crema 53 hectàrees a Cruïlles

Alerta a Cruïlles per un incendi que ha cremat aquest dijous 53 hectàrees, un 90% de les quals són terrenys agrícoles i la resta zona forestal. 51 dotacions terrestres  i 8 mitjans aeris de Bombers s’han intervingut en les tasques d’extinció d’aquest incendi que ha començat al voltant de les 3 de la tarda a Cruïlles i que s’ha estabilitzat al voltant de les vuit del vespre. El foc s’ha propagat en sentit nord en direcció al nucli de Monells  i per prevenció s’ha hagut de desallotjar dos masos de la zona on hi havia una desena de persones. No s’han lamentat danys personals.

This text will be replaced
Segons les primeres hipòtesis, el foc hauria començat per una burilla.

Un dels principals enemics del foc ha estat la marinada que bufava amb força des de primera hora de la tarda i que juntament amb la manca de protecció de l’entorn dels masos, ha dificultat les tasques d’extinció.

Al dispositiu s’hi ha sumat també efectius del Cos d’Agents Rurals i ADF, set patrulles dels Mossos d’Esquadra, Policies Locals de la zona, una ambulància del SEM en caràcter preventiu i cinc membres de l’associació de voluntaris de Protecció Civil de La Bisbal d’Empordà que s’han afegit al dispositiu amb dues motocicletes i dos automòbils. Les autoritats han mobilitzat els pagesos de la zona, que han col·laborat en l’extinció llaurant els camps amb una vintena de tractors perquè fessin de barrera natural pel foc.

Pel que fa a les carreteres, s’ha tallat la circulació de la GI-664 entre les poblacions de Sant Sadurní de l’Heura i Cruïlles així com les carreteres locals que enllacen aquests dos nuclis amb Monells.