Un incendi forestal a Vilopriu crema 76 hectàrees

 
Setmana fatídica al Baix Empordà. El foc no dóna treva i aquest dissabte la població afectada ha estat Vilopriu, que juntament amb diversos municipis de l'Alt Empordà ha vist com un incendi forestal cremava des de dos quarts de tres de la matinada
This text will be replaced
 
Els bombers de la Generalitat han treballat des de les 02.37 hores en aquest incendi que ha afectat diferents municipis i ha començat a l´est del nucli de Saus, a l'Alt Empordà, al paratge de la Creu. Empeses per la tramuntana que bufava a la zona amb ratxes d'entre 20 i 30 km/h i amb unes condicions d'humitat molt baixes, les flames han avançat en sentit sud fins al puig de Valldavià fins que ha arribat al nord de Vilopriu.
 
El foc finalment s'ha donat per estabilitzat al voltant de les dotze del migdia i ha afectat unes 76 hectàrees de vegetació forestal i agrícola. En aquests moments a la zona hi havia una quarantena de dotacions terrestres treballant per apagar el foc, així com varis mitjans aeri que al no poder volar de nit no s'han pogut incorporar fins a les 7 del matí. Els pagesos de la zona i les Agrupacions de Defensa Forestal han col·laborat en les tasques d'extinció llaurant els camps.
 
Les causes del foc són desconegudes tot i que se sopsita que poden provenir d'una negligència com el llençament d'una burilla mal apagada.
 
El foc de Vilopriu ha estat el tercer en tres dies consecutius al Baix Empordà, després de que dijous n'hi hagués un a Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura i el divendres n'hi hagués un altre a L'Estartit.