Crida del Govern perquè es tinguin les franges perimetrals netes

Crida de la Generalitat als propietaris perquè tinguin a punt la franja perimetral antiincendis a les seves finques. Els focs d'aquest cap de setmana  han tornat a posar damunt la taula un element indispensable en la lluita contra el foc ja que els Bombers van haver de desviar recursos per protegir masos que no tenien el seu entorn net.

This text will be replaced

La llei obliga a les urbanitzacions i masies aïllades a tenir un perímetre net d'un mínim de 25 metres d'amplada respecte a les edificacions. Això vol dir que el sotabosc ha d'estar net, que els arbres i matolls han d'estar separats un mínim de tres metres l'un de l'altre i que les capçades no es poden tocar entre elles.
Altres mesures de prevenció que ajuden als Bombers és tenir teulades i canaleres netes de fullam i tenir les reserves de llenya separades de l'edificació principal.

Tots aquests elements permeten als Bombers i ADFs a destinar tots els recursos a atacar les flames per evitar que avancin.

80% dels incendis, provocats

A Catalunya el 80% dels incendis són provocats per l'acció de l'home i molts d'ells negligent. En el cas de Cruïlles tot a punta a què es tracta d'una burilla, talment com va passar en el gran incendi de l'Alt Empordà l'estiu del 2012. En aquest sentit el director territorial d'Interior, Albert Ballesta va aprofitar les explicacions davant dels mitjans de comunicació per reiterar crides a la prudència. El bosc està molt sec i qualsevol guspira pot provocar una desgràcia.

Notícies relacionades

Un incendi forestal a Vilopriu crema 76 hectàrees (06-08-2016)

Estabilitzat l'incendi de l'Estartit (05-08-2016)

Un incendi crema 53 hectàrees a Cruïlles (04-08-2016)